Skip to content
Fiscalist Haarlem Raoul Snijders

Fiscalist

Ik ben Raoul Snijders, mede-oprichter van First Serve Fiscaal. Ik ben getrouwd met Wendy en samen hebben we drie kinderen, Isa, Yannick en Emma.

Tennis

Mijn jeugd stond in het teken van één grote droom: professioneel tennisser worden. Daar moest alles voor wijken. Na het behalen van mijn VWO-diploma is het me gelukt om mijn droom te verwezenlijken; ik heb van mijn 18e tot en met mijn 26e jaar de wereld over gereisd en mijn geld verdiend met tennissen. Een geweldige tijd waar ik met veel plezier aan terugdenk!

Tijdens mijn tenniscarrière kwam ik achter mijn grote passie: ‘persoonlijke groei’ en dat mijn kracht ligt in ‘het samen doen’. Dat is niet eenvoudig bij een individuele sport als tennis, maar het onderscheidde me toen al van de echte individualisten. Ik hield van de dynamiek in de trainingsgroep, van het coachen en helpen van andere tennissers en ik was een veel betere dubbelaar dan singelaar. Want samen kom je verder!

Fiscalist Haarlem Raoul Snijders Tennist

Studie

Na mijn tenniscarrière heb ik fiscale economie en fiscaal recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Belastingen zijn voor mij een ideale combinatie van mijn interesse in cijfers en sterk ontwikkelde rechtvaardigheidsgevoel.

Werk

Inmiddels heb ik 13 jaar ervaring als belastingadviseur. In die tijd heb ik ontdekt dat ‘persoonlijke groei’, ‘samen doen’ en ‘nooit opgeven’ onderscheidende kwaliteiten zijn bij het fiscaal ondersteunen (coachen) van gepassioneerde ondernemers. Ik word blij van de twinkeling in de ogen van ondernemers als ze vertellen wat hun passie is en welke impact ze willen maken. Het geeft mij voldoening als ik ze vervolgens op financieel gebied kan ondersteunen bij de problemen die ze hebben en/of welke doelen en wensen ze willen realiseren.

Ik gaf al aan dat ‘samen doen’ belangrijk is voor mij. Samen met Kevin de Jong ben ik dan ook First Serve Fiscaal gestart en ik ben ontzettend blij en trots dat wij dit samen doen en dat we onze successen kunnen delen.

Ondernemen heeft veel raakvlakken met topsport. Ondernemen is óók topsport. Mijn kennis en ervaring als tennisspeler, tenniscoach én ondernemer zijn belangrijke tools die ik in kan zetten bij het fiscaal ondersteunen van mijn klanten. Het overwinnen van tegenslag, het proces van groeien en verbeteren is echt het mooiste wat er is. Om iemand echt vooruit te helpen, moet je je goed in iemand kunnen verplaatsen, en vervolgens in staat zijn om in begrijpelijke taal een oplossing te bieden. Alleen dan komt iemand echt in beweging. Ik zoek en vind de verbinding in het ondernemerschap en niet in de fiscaliteit. Dat zorgt voor goede oplossingen.

Ik leef, denk en onderneem vanuit mijn kernwaarden: Dienstbaarheid, Vertrouwen, Groei, Verbinding, en Verantwoordelijkheid.

Begrijpelijk advies

Betrokken & Deskundig

Word Fiscaal FIT

Begrijpelijk advies

Betrokken & Deskundig

Word Fiscaal FIT

First Serve Fiscaal

Over ons

Gratis bespaargesprek

Wil je weten hoeveel je kunt besparen op belasting en hoe een betrokken financiële partner geld voor je verdient?

Vrijblijvende kennismaking

First Serve Fiscaal

Over ons

Gratis bespaargesprek

Wil je weten hoeveel je kunt besparen op belasting en hoe een betrokken financiële partner geld voor je verdient?

Kennismakingsgesprek