Vrijblijvend advies : 023 - 234 0420

Jouw eenmanszaak naar de BV

Gaat het goed met je eenmanszaak? Groei je verder en worden jouw zakelijke risico’s groter? Misschien denk je dan aan het omzetten van jouw eenmanszaak naar een BV. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn.

Bijvoorbeeld voor het aantrekken van extern groeikapitaal met aandelen. Of de belastingdruk structureel te verlagen. Of jouw bedrijf onderdeel te laten maken van je persoonlijke financiële plan.

Waarom zou jij naar de BV gaan?

Er zijn verschillende redenen, waarom het interessant kan zijn jouw eenmanszaak om te zetten naar een BV. Dat is voor iedere ondernemer anders.

‘ Naar de BV gaan vraagt om fiscaal advies met een horizon.’

Verfrissend fiscaal advies voor jouw uitdaging.

Jouw uitdaging is meer dan een momentopname. Daarom leveren wij een Fiscaal Plan met een horizon. Vol energie, durf en creativiteit. Vanuit een scherpe blik, met verfrissende ideeën.

In de eenmanszaak zijn zakelijk en privé niet gescheiden. Bij de BV wel. Worden jouw risico’s groter? Dan kan de omzetting naar de BV een goede keuze zijn.

Wil jij de groei van jouw bedrijf versnellen door groeikapitaal aan te trekken? Dan kan het verkopen van een aandelenpakket een goed idee zijn. In een BV-vorm is dat mogelijk.

Zit je vol ideeën? Wellicht denk je dan aan het verkopen van je huidige bedrijf. Dat is makkelijker in een BV-vorm. Aandelen kun je overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Zie jij jouw bedrijf ook als je pensioenpot? Met een BV ontstaan nieuwe mogelijkheden. Bijvoorbeeld als koppeling aan een holding. 

Wat is de beste manier?

Weet je al dat de BV voor jou een goede keuze is? Dan komt de vraag, wat de beste manier is. De manier van omzetten is voor elke ondernemer anders.

Afrekenen over de waarde van je eenmanszaak in de inkomstenbelasting.
Aandelen mag je direct verkopen.
Goed idee als je aandelen wilt verkopen.

Niet afrekenen over de bedrijfswaarde in de inkomstenbelasting.
Aandelen mag je eerste 3 jaar niet verkopen.
Goed idee als je veel goodwill of reserves hebt.

Afrekenen over de waarde van je eenmanszaak in de inkomstenbelasting.
Aandelen mag je direct verkopen.
Goed idee als je weinig goodwill of reserves hebt.

kev-alg

‘ Omzetten van jouw eenmanszaak?
Kijk meerdere jaren vooruit.’

Jouw juiste moment.

De reden van omzetten bepaalt ook het moment.

Is jouw hoofdreden fiscaal? Dan kijken wij goed naar de omzet en winstgevendheid van je eenmanszaak. Niet alleen in het nu. Ook het recente verleden en de verwachtingen voor de toekomst zijn belangrijk. Soms zelfs met terugwerkende kracht.

Wil je naar de BV om aansprakelijkheid te verminderen? Dan kun je een ander moment kiezen.

Overweeg je jouw bedrijf om te zetten naar een BV? Of wil je weten of dat een goed idee is? Maak een vrijblijvende afspraak.

Is een overstap naar de BV
voor jou een goed idee? 

Ontdek ook:

Scroll naar boven